Menüü

Uudised

Mahetoitlustamise infopäev

14:06 03.05.2023

6. mail kell 13:00-16.30  toimub, Valgamaa Kutseõppekeskuse raamatukogus (Loode 3/1, Valga),  Mahetoitlustamise infopäev. Oodatud on Valgamaa omavalitsuste esindajad, koolide ja lasteaedade kokad, majandusjuhatajad, tervisespetsialistid jt toitlustamise teema huvilised. Infopäeva eesmärgiks on tutvustada mahetooraine kasutamise võimalusi haridusasutustes.

Programm

  •        Mahetoidu eelised – Elen Peetsmann, Eesti Maaülikooli Mahekeskus
  •        Mahetooraine kasutamise võimalused toitlustuses, mahetoorainele viitamine ja toitlustuse ökomärgi kasutamise nõuded. Haridusasutuses            mahepõllumajandusliku toidu ja mahepõllumajanduslikke koostisosi sisaldava toidu pakkumise toetus – Merit Mikk, Mahepõllumajanduse Koostöökogu
  •        Võru maakonna teekond mahetoiduni haridusasutustes – Margus Timmo, Setomaa Liit
  •        Mahetoidu kasutamise kogemused haridusasutuses
  •        Mahetooraine kättesaadavus – Merit Mikk, Mahepõllumajanduse Koostöökogu

Eelmise aasta sügisest hakati riiklikult toetama mahetoidu kasutamist haridusasutustes. Toetuse saamise eelduseks on vähemalt 20% mahetooraine kasutamine. Märtsi seisuga kasutab juba üle 100 haridusasutuse toitlustuse ökomärki ja on toetust saanud. Toetust saavad taotleda nii munitsipaal- ja eralasteaedade kui ka munitsipaal-, riigi- ja erakoolide pidajad. Toetust makstakse nende haridusasutuste eest, kus kalendrikuus kasutatakse toidu valmistamiseks vähemalt 20% mahepõllumajanduslikke koostisosi ja kus on sellest Põllumajandus- ja Toiduametit ka teavitatud. Lastele mahetoidu pakkumine aitab kaasa toidutootmise kestlikkusele ning suurendab teadlikkust mahepõllumajandusest ja keskkonnahoiust laiemalt.

Palume oma osalemisest teada anda hiljemalt 8. maiks siin: https://forms.gle/HZ7GT5fKP8xq7fqZA. Kohtade arv on piiratud!

Lisainfo: mahekogu@gmail.com

Infopäeva korraldab Maaeluministeeriumi tellimusel Mahepõllumajanduse Koostöökogu.

Parimate soovidega

Merit Mikk, Mahepõllumajanduse Koostöökogu
Elen Peetsmann, Eesti Maaülikooli Mahekeskus, Mahepõllumajanduse Koostöökogu
mahekogu@gmail.com, tel: 53044003

Tagasi