Menüü

Sisuturundus

Sisuturundus

Talvekuurort Tõrva: suusa- ja mootorsaanirajad, mäesuusakeskused kiviga visata

13:43 29.12.2022

Aktiivse talispordipuhkuse saad veeta kuurortlinnas Tõrvas, sest käe-jala juures on valgustatud murdmaarajad ja Eesti parimad mäesuusa- ning mootorsaanikeskused. Pärast sportlikku päeva saab taastuda spaas, sest neid on piirkonnas igale maitsele.

Eesti pikimate ja põnevaimate radadega mootorsaanikeskus

Eesti pikimate ja põnevaimate radadega mootorsaanikeskus

FOTO: SVEN ZAČEK

 

Valgustatud suusarajad looduskaunis Tõrvas

Tõrva on tõeline kuurortlinn nii suvel kui ka talvel. Tõrva parkmetsas on 11,1 km mõnusaid kõnni-, jooksu- ja suusaradu. Suusatajatele on rajad kolmes pikkuses – 1,0 km, 1,4 km ja 6,6 km –, millest 2,5 km on valgustatud ning trenni saab jätkata ka siis, kui õues hämardub.

Tõrvast vaid 25-minutilise autosõidu kaugusel asub Kuutsemäe puhkekeskus, mis on kahtlemata Eesti atraktiivseim mäespordikeskus.

 

Veekeskused-spaad

Eesti vast kõige uuemas spaas – Tõrva Veemõnulas – tervitavad kolme rajaga 25-meetrine bassein, neli erinevat sauna, suur laste- ja mõnubassein, kaks mullivanni, lõõgastusala ja päikeseterrass. Kes soovib, teeb trenni, ja kel koormus käes, saab sauna ning lõõgastub.

Tänavu suvest on veekeskuse juures avatud ka uus hotell ja nii saab kuurortlinna võlusid nautida soovi korral mitmeid päevi järjest.

Tõrva vallas asuvas Wagenkülli lossispaas Taagepera lossikompleksis saab supelda ajaloolise hoone võlvkaarte all. Wagenkülli spaa- ja saunakeskuse atmosfäär on mõnusalt hubane, kuid samas elegantne ning luksuslik. Rahustavad helid ja meeldiv valgus mõjuvad lõõgastavalt kõikidele sinu meeltele! Loomulikult on väärt proovimist erinevate temperatuuride ja niiskustasemetega saunad ning õdusad veesilmad. Leidub ka mitmeid privaatseid lõõgastus- ja puhkealasid, mis aitavad väsimust ning stressi peletada.

 

Eesti pikimate radadega mootorsaanikeskus

Kas teadsid, et Tõrvast vaid paari kilomeetri kaugusel Roobe külas asub Eesti üks kõige pikemate ja ägedamate radadega mootorsaanikeskuseid? Kui soovid kogeda midagi ekstreemset, kuid tunda end turvaliselt, siis tee proovi mootorsaanisõiduga.

Keskuse lumeteed on korralikult planeeritud ja hooldatud. Rajal olete professionaalse meeskonna hoole all ja sõiduks antakse spetsiaalne varustus. Kohapeal toimub väljaõpe ja matka saadavad instruktorid. Varasem kogemus ja sõiduoskus pole vajalik.

Saanisõit on meelelahutus kogu perele, sest kahekohalised mootorsaanid võimaldavad lastel koos vanematega sõita. Kogu matkal naudite mitte ainult sõitu, vaid ka kaunist Lõuna-Eesti loodust!

 

Talvised räätsamatkad

Tõrva vald on tuntud oma kauni looduse poolest ja ümbruskonnas on mitmeid matkaradasid, mida talvel saab läbida räätsadega. Põnevad rajad looklevad Tõrva linna ümbruses mööda jõeorgu. Rubina raba on seevastu üks vanimaid rabasid Eestis ja giidiga räätsamatk koos sõprade või perega loodusturismi pärl. Lisaks pakutakse võimalust uue kogemusena teha läbi uisumatk sealsetel rabalaugastel.

 

Tõrva on ametlik kuurortlinn aastast 1937. Talvised atraktsioonid saavad alguse juba keskväljakult, kus kõrgub seitsmemeetrine liivaskulptuur – Zelenskõid kujutav vabaduse sammas Ukraina toetuseks, üle talve, lumest ja külmakraadidest hoolimata!

Loe Tõrva kohta lähemalt Tule Tõrva portaalist.

Terve artikkel on leitav Delfi "Pere ja Kodu"

Tegevuste elluviimist toetab meetme „Piirkondade konkurentsivõime tugevdamine“ tegevus „Piirkondlikud algatused tööhõive ja ettevõtlikkuse edendamiseks“ projekt nr 2014-2020.5.04.19-0389 „Ettevõtlusaktiivsuse kasv Valgamaal“.

Tagasi