Menüü

Sisuturundus

Sisuturundus

Linnas valitsevast hallusest väsinud? Mine Valgamaale talverõõme nautima!

13:49 29.12.2022

Kui linnas valitsev hallus on väsitanud, sõida mõnda kodumaisesse talikuurorti - seal on võimalik ehedatest talverõõmudest osa saada. Valgamaal on võimalusi nii eri sorti talimatkadeks, suusatamiseks, kelgutamiseks, uisutamiseks kui paljuks muuks.

gallery-Linnas valitsevast hallusest väsinud? Mine Valgamaale talverõõme nautima!

Tõukekelgumatkad Valgamaal

Foto: Loodusturism

 

Kuidas lumerohket talve nautida? Talikuurortides ollakse alati lume üle rõõmsad 

Tänavu on just seda sorti lumeolud, mille puhul on kaks varianti: kas virised või naudid. Inimesed, kes talverõõmudest lugu peavad on juba alla saanud suusad või mäesuusad. Lastega ehitanud mitu lumememme, kelgutanud, uisutanud või ette võtnud talimatka räätsade, mootorsaani või uiskudega. Praegu on selleks võimalused paremad kui kunagi varem ning selle asemel, et linnateedel koristamata lume üle viriseda, sõida mõnda kodumaisesse talikuurordisse. Seal ollakse suureks lumeks valmis.

 

Tänavu peab vähemalt korra suusad alla saama

Kui sa ei ole pikka aega suuski alla saanud või peres on lapsed, kes veel suusatama pole õppinud, siis sel aastal on raske vabandust leida. 

Otepää, Pühajärve ja Kääriku ümbrust võib kutsuda Eesti talveparadiisiks. Valgustatud murdmaasuusarajad on kõikjal juba korralikult sisse sõidetud ja igapäevaselt hooldatud. Samuti on Väikesel-Munamäe ja Kuutsemäe mäesuusakeskused täie hooga avatud ning täisvalmiduses – see, et lund juurde tuleb, teeb ainult rõõmu juurde. 

Tervise- ja suusarajad viivad sind aga Tehvandi staadionilt, Pühajärvelt ja Käärikult kaugemalegi. Otse Valga linnas asub näiteks Pedeli jõe loodusrada, kus on samuti kaunis suusarada avatud. Külastada tasub Tõrva terviseradasid - valgustatud suusarajad kulgevad nii staadionil kui looduses. Keskuses leiad aga talvevormi pandud hiiglaslikud liivaskulptuurid ja talvepargi. 

 

Kui pereliikmetel on liiga erinevad soovid

Kui eesmärgiks ei ole ainult sportlik vorm, siis lihtsalt mõnusat pere- või sõpruskonnaga koosolemist leiad Otepää Winterplace tuubingumäel. Mõnusa uisuplatsi leiad Valga keskuses

Erinevaid talialasid saab harrastada veel Karula-Lüllemäe spordikeskuses, kus on avatud tõstukiga mäesuusapark, murdmaarajad ning varustuse laenutus ja meeleolukas tuubing. 

Kui aga peres on erinevas vanuses lapsed, siis on ideaalne, „kõik võidavad“ kombo Tehvandi suusastaadion, kus murdmaaringe saavad teha erineva tempoga pereliikmed ning väiksemad võivad väsides kelgumäele minna. 

 

Matkad ainult külmaks talveks

Nii Otepää ümbruses, Valga lähistel kui ka Tõrvas on mitmeid matkaradasid, mida talvel saab läbida suuskade, räätsade, tõukekelgu, uiskude või ööpimeduses valgustatud kelkudega. 

Talvine loodus on hoopis teistsugune elamus ning paljude jaoks on giidiga läbitud lumine vaikelu emotsioon kogu  eluks. Kui juurde lisada lõkkel praetud vorstid ja soe jook kesk karget külma ning lumes liikumisest  saadus topelt-koormus, siis on see kogemus, mida sel aastal tasub  proovida. Eriti mõnusad on talvisel ajal rabamatkad, sest piisava pakasega on maapind tugev ja minna saab sinna, kuhu suvel ligi ei pääse. Olgu selleks rabalaukad või järvejää - seda kõike kogenud Loodusturismi giidi juhendamisel. 

 

Eesti pikimate radadega mootorsaanikeskus 

Kas teadsid, et Tõrvast vaid paari kilomeetri kaugusel Roobe külas asub Eesti üks kõige pikemate ja ägedamate radadega mootorsaanikeskus? Kui soovid kogeda midagi ekstreemset, kuid tunda end turvaliselt, siis tee proovi mootorsaanisõiduga. 

Keskuse lumeteed on korralikult planeeritud ja hooldatud. Rajal olete professionaalse meeskonna hoole all ning sõiduks antakse spetsiaalne varustus. Kohapeal toimub väljaõpe ning matka saadavad instruktorid. Varasem kogemus ja oskus sõiduks pole vajalik.

Saanisõit on meelelahutus kogu perele, sest kahekohalised mootorsaanid võimaldavad lastel koos vanematega sõitu teha. Kogu matkal naudite mitte ainult sõitu, vaid ka kaunist Lõuna-Eesti loodust! 

 

Spaad ja saunad on osa talvisest mõnust

Külmal talvel on hea end vahel sauna või spaasse sooja viia. Kui juba puhkus ette on võetud, tasub külastada mõnda piirkonna veekeskust, sest vee- ja saunaprotseduurid on peale väsitavat rännakut kindlasti kõige parem lõõgastus. Lõuna-Eestis on saunatraditsioone au sees hoitud läbi sajandite ja lahked kohalikud pakuvad neid ka kaugemalt tulijatele. 

Lõuna-Eesti kõige suurem vee- ja saunakeskus on Pühajärvel, kus suuskadega saab sõita otse treppi. Hiljuti avati vee- ja saunakeskus Tõrva Veemõnula. Ajaloolisesse lossikompleksi ehitatud Lossispaa Wagenküll pakub välitingimustes veemõnude nautlemist aga aastaajast sõltumata. Lisaks saab supelda ajaloolise hoone võlvkaarte all. 

Naudi talverõõme ja alusta uut aastat hoopis teistmoodi positiivse energiaga

Artikkel leitav ka "Õhtuleht"

Tegevuste elluviimist toetab meetme „Piirkondade konkurentsivõime tugevdamine“ tegevus „Piirkondlikud algatused tööhõive ja ettevõtlikkuse edendamiseks“ projekt nr 2014-2020.5.04.19-0389 „Ettevõtlusaktiivsuse kasv Valgamaal“.

Tagasi